Basischemie niveau 4 (HAVO)

Basischemie niveau 4 (HAVO)

Om deel te nemen aan deze opleiding is chemie niveau 3 (TL) vereist. Indien u deze opleiding niet bij Avans⁺ heeft gevolgd is een ingangstoets nodig om vast te stellen of u aan deze opleiding kunt beginnen.

De meeste medewerkers op laboratoria hebben minimaal een mbo- of hbo- laboratoriumopleiding achter de rug. Het kan zijn dat u laboratoriumwerk uitvoert, maar hiervoor geen specifieke opleiding heeft gevolgd. Door het opdoen  van scheikundige kennis kunt u uw werk met meer diepgang, veiliger en met meer plezier uitvoeren. Deze cursus geeft u meer inzicht in en kennis van wat zich tijdens analyses en (chemische) processen afspeelt. Het eindniveau van deze opleiding is niveau 4 (HAVO). Deze opleiding zal u meer diepgang en inzicht opleveren over chemie vergeleken met niveau 3 (TL), dat zich beperkt tot eenvoudige chemische begrippen en berekeningen (zie brochure voor uitgebreide vergelijking).

Doelgroep

De opleiding Basischemie niveau 4 (HAVO) is bedoeld voor laboratoriummedewerkers, procesoperators en personen met een aan de chemie gelieerd beroep die meer willen leren over en inzicht willen krijgen in de chemische achtergronden van hun werk.

Werkvorm

Met behulp van heldere theorie krijgt u de basisbegrippen van de chemie uitgelegd. Tijdens deze opleiding is er veel aandacht voor het maken en bespreken van opgaven/berekeningen. U krijgt studiemateriaal voor zelfstudieopdrachten. Ook tussen de lesdagen door kunt u een beroep doen op de docent die u ondersteunt.

Resultaat

Na afronding van de opleiding Basischemie niveau 4 (HAVO) kunt u:

  • Chemische aspecten van uw dagelijkse werk beter aangeven;
  • Zelfstandig beslissingen nemen over chemische problemen;
  • Stofeigenschappen als polariteit, vluchtigheid, zuur-/base-eigenschappen inschatten;
  • Namen van chemische verbindingen herkennen en toekennen;
  • Berekeningen voor het bereiden van oplossingen uitvoeren.

€ 2095.00

Naar de website

Post Author: