Adviesvaardigheden en effectief communiceren

Adviesvaardigheden en effectief communiceren

Of iemand uw advies aanneemt, is niet alleen afhankelijk van de inhoud van het advies. Ook de wijze waarop het adviseren gebeurt en of het advies aansluit bij de verwachtingen, zijn factoren die een rol spelen. Wilt u zich verdiepen in effectief communiceren? Voelt u uw gesprekspartner goed aan en stemt u uw reactie hierop af? Of reageert u toch soms te snel op een vraag of probleem? Door meer regie te hebben in gesprekken kunt u uw advies sterker neerzetten en bouwt u een prettige relatie met uw klant en/of collega.

Cursus adviseren

Tijdens onze opleiding Adviesvaardigheden en effectief communiceren ligt de nadruk niet op de inhoud van het (gevraagd of ongevraagd) advies, maar op de wijze van communicatie. Hoe draagt u een technisch/financieel/logistiek/commercieel/algemeen advies over op de ontvanger? Hoe zorgt u ervoor dat de ander uw advies accepteert? Kortom, u leert hoe u commitment creëert met uw gesprekspartner. Dit is een complex geheel waarbij allerlei vaardigheden een rol spelen. Denk hierbij aan vragen stellen, luisteren, sensitiviteit, analyseren, beïnvloeden, overtuigen en feedback geven.

Doelgroep

U heeft minimaal hbo-werk- en denkniveau. Als staf- of beleidsmedewerker werkt u in bijvoorbeeld een functie als controller, inkoper, accountant of office manager.

Indien u werkzaam bent in het HR-vakgebied adviseren we u de opleiding Adviseren en coachen voor de HR adviseur. Die opleiding sluit beter aan bij uw achtergrond.

Werkvorm

Kennis die u tijdens de opleiding Adviesvaardigheden en effectief communiceren opdoet, brengt u direct in de praktijk. U stelt leerdoelen op bij de start van de opleiding en u oefent verschillende gesprekken met een professionele acteur. De bijeenkomsten zijn zeer interactief: u leert zowel van de docent als van de andere deelnemers. Ook houdt u een persoonlijk logboek bij. Hierin werkt u uw individuele leerdoelen verder uit en reflecteert u op de toepassing van de nieuwe vaardigheden in uw dagelijkse praktijk.

Eindgesprek opleiding adviseren

Tijdens uw eindgesprek met een professionele acteur laat u zien dat u de aangeleerde vaardigheden succesvol kunt toepassen. De beoordeling van het logboek, uw actieve aanwezigheid en het eindgesprek bepalen of u de opleiding positief afrondt.

Resultaat

Na de opleiding Adviesvaardigheden en effectief communiceren heeft u uw persoonlijke kracht als adviseur versterkt. Zo kunt u verder uitgroeien tot een succesvol en volwaardig partner van het (hoger)management. U weet hoe u uw vakdeskundigheid en adviesvaardigheid evenwichtig inzet en u beschikt over de juiste vaardigheden om effectief te communiceren.

€ 1995.00

Naar de website

Post Author: